Een kattenstaart is een aanwinst voor je huis. In dit geval wordt met kattenstaart een type vliegengordijn bedoeld. De strengen van dit gordijn zijn gemaakt van pluche. Hierdoor heeft elke sliert wel iets weg van een hele lange staart van een kat. Dit type is niet minder effectief dan andere soorten vliegengordijnen en is aan een heuse opmars bezig in Nederland. Lees hier alles wat je wilt weten over kattenstaart vliegengordijnen.

 

Waarom je zou moeten kiezen voor een kattenstaart

Een kattenstaart vliegengordijn doet uiteraard hetzelfde als andere soorten vliegengordijnen. Zoals de naam al zegt is de belangrijkste functie het buiten houden van vliegen en andere vliegende insecten. Doordat de kattenstaart van pluche gemaakt is, heeft dit gordijn een wat speelser, vriendelijker uiterlijk dan de meeste andere vliegengordijnen. Vooral kinderen zullen een uitgesproken voorkeur hebben voor dit zachte materiaal met zijn vele vrolijke kleuren. Een ander voordeel is dat het pluche stevig genoeg is om moeilijk te beschadigen, zodat het niet zo erg is als de deur een keer dichtslaat met een paar slierten van je kattenstaart er tussen. De slierten zijn daarbij zacht genoeg, dat ook je deur en deurkozijn er na honderden keren dichtwaaien niet onder zullen lijden.

 

Laat je verrassen door de grote keuze aan kattenstaartmotieven

Net als de staarten van katten bijna allemaal verschillend zijn, kunnen ook kattenstaart vliegengordijnen hemelsbreed van elkaar verschillen in patroon en kleur. Sterker nog, bij pluche zijn er natuurlijk veel meer verschillende ontwerpen mogelijk dan in de natuur. Het maakt dus niet uit wat voor stijl en kleuren je in je interieur hebt gebruikt of in welke kleur je je kozijnen geverfd hebt. Er is altijd wel een kattenstaart vliegengordijn met een motief en kleurencombinatie die bij jouw huis past. Er zijn natuurlijk ook volledig effen zwarte en witte kattenstaarten te koop, zodat zelfs een strakke en minimalistische inrichting niet zonder een mooi en effectief kattenstaart vliegengordijn hoeft te blijven.