Om het optimale voorraadbeheer op een bedrijf te kunnen bereiken is het zaak dat je het systeem goed op orde hebt. Dit kun je als webwinkel ook doen met een softwareprogramma zoals Optiply.

Data als basis voor de voorspelling

Optiply zorgt ervoor dat het voorraadbeheer altijd optimaal is. Dit houdt in dat je voorraad van een bepaald product op een bepaald tijdstip helemaal klopt en precies goed is. Dit is handmatig onbegonnen werk maar een systeem zoals Optiply werkt volledig geautomatiseerd. Het is gebaseerd op de data van het bedrijf zelf zodat daar mee voorspeld kan worden hoeveel voorraad je nodig hebt.

Hoe werkt Optiply?

Optiply werkt eenvoudig. Je koppelt je webshop aan het systeem en voert daarna eventuele restricties in die gelden voor bepaalde leveranciers. Vervolgens kies je voor een bepaalde inkoopstrategie die je aanspreekt. Optiply zorgt er dan voor dat de gegevens van de voorraad en de verkoop aan elkaar gekoppeld en geanalyseerd worden. Dit leidt automatisch tot een inkoopadvies voor een bepaald product. Omdat dit advies op feiten gebaseerd wordt is het bestellen minder een gevoelskwestie geworden en bespaart het de inkopers veel tijd. Daarnaast neemt de omzet van een webwinkel ook toe.

Verschillende versies van Optiply

Optiply bestaat in verschillende versies. Welke je kiest voor jouw bedrijf hangt af van verschillende factoren. Bekijk de versies goed en vergelijk ze met elkaar zodat je altijd de juiste keuze maakt. Als je er zelf niet goed uitkomt kun je ook eerst informatie inwinnen over het systeem. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en heb je zelf weinig omkijken meer naar het voorraadbeheer dat automatisch in goede banen wordt geleid. Meer informatie kun je aanvragen bij het bedrijf dat de software ontwikkelt en op de markt brengt. Kijk hiervoor ook op hun website.